4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Nešić: Licemjerstvo sarajevskih političara

BANjALUKA- Zapanjuje licemjerstvo sarajevskih političara koji su protiv miješanja stranaca kada je u pitanju Izborni zakon, a s druge strane mole strance da intervenišu protiv Republike Srpske, rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Nešić kaže da je Denis Zvizdić ili neznalica ili se pravi neznalicom kada se poziva na nepostojeći Zakon o zabrani raspolaganja državnom imovinom BiH, te poziva OHR i Tužilaštvo BiH da reaguju zbog usvajanja i stupanja na snagu Zakona o nepokretnoj imovinu koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti u Republici Srpskoj.

„Zapanjuje licemjerstvo sarajevskih političara koji su protiv miješanja stranaca kada je u pitanju Izborni zakon, jer im ne odgovara činjenica da može doći kraj predstavi u kojoj Hrvatima biraju člana Predsjedništva BiH, a onda mole strance da intervenišu protiv Republike Srpske“, rekao je Nešić.

Nešić je napomenuo da Ustav Republike Srpske kaže da Republika uređuje svojinske i obligacione odnose, odnosno da ima puno pravo da donese Zakon o nepokretnoj imovini.

On je podsjetio da, prema Dejtonskom sporazumu, BiH nema svoju imovinu, a da je OHR 2005. godine donio tri zakona kojim zabranjuje raspolaganje državnom imovinom entiteta i Brčko distrikta.

Zvizdiću je poručio da posjeti sajt OHR-a na kojem se nalazi spisak imovine koja je pod zabranom raspolaganja, saopšteno je iz DNS-a.

„To je isključivo imovina dobijena u skladu s međunarodnim Sporazumom o pitanjima sukcesije koji je 2001. godine potpisala BiH. Shvatam da je Zvizdić arhitekta, a ne pravnik, ali to nije razlog da obmanjuje javnost. Mada, moram priznati, da mi je simpatično gledati kako su im jedan dan stranci nepoželjni a drugi dan im kukaju“, rekao je Nešić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se