23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Neradni dani u maju

Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj. Kao republički praznik obilježava se i 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

U skladu sa gradskom Odlukom o radnom vremenu u dane republičkih praznika dužni su da rade: zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica. U njima je obavezno organizovati rad i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima.

Gradskom Odlukom definisano je da u dane republičkih praznika, prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice za održavanje i popravku motornih vozila mogu da rade do 15:00 sati. Prvi dan praznovanja Međunarodnog praznika rada pada u nedelju kada je prema gradskoj Odluci o radnom vremenu trgovinskih i zanatsko-preduzetničkih radnji na području grada, radno vrijeme do 12:00 časova.

Ugostiteljski objekti mogu da rade u radnom vremenu za redovne radne dane.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se