15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Navršilo se sedam godina od terorističkog napada u Zvorniku

U Zvorniku će danas biti obilježeno sedam godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu u kojem je vehabija Nerdin Ibrić /24/ ubio policajca Dragana Đurića /47/ i ranio njegove kolege Stevu Milovanovića i Željka Gajića, ali se pravosudne institucije BiH još nisu oglasile o ovom zločinu.

Na mjestu stradanja policajca Đurića ispred Policijske stanice Zvornik, kao i na mjesnom groblju u Karakaju, danas će biti položeno cvijeće.

Nerdin Ibrić, vehabija iz zvorničkog naselja Kučić Kula, izvršio je teroristički napad 27. aprila 2015. godine oko 19.00 časova, u vrijeme primopredaje smjene u Policijskoj stanici.

Ibrić se dovezao ispred Policijske stanice Zvornik automobilom „golf dva“ i uz poklič „Alahu ekber“ upao u Policijsku stanicu i počeo da puca iz puške takozvane „pumparice“.

U razmjeni vatre terorista je ubijen.

Ni sedam godina poslije ovog terorističkog napada pravosudne institucije BiH nisu se oglasile po ovom pitanju.

Ranije je Srni rečeno u Policijskoj upravi Zvornik da ni Tužilaštvo ni Sud BiH još nikoga od očevidaca tog terorističkog događaja nisu pozvali u svojstvu svjedoka radi davanja izjave, niti je išta o tom pitanju učinjeno, odnosno pravosudne institucije BiH i dalje uporno ćute o terorističkom napadu u Zvorniku.

Policijskoj upravi Zvornik nisu vraćeni ni oružje i uniforma sa vještačenja, koji su nakon terorističkog napada izuzeti radi istrage.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se