5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Mask kupio Tviter

Kompanija Tviter prihvatila je ponudu Ilona Maska da za više od 40 milijardi dolara kupi sve akcije te društvene mreže.

Izvršni odbor Tvitera prihvatio je ponudu najbogatijeg čovjeka na planeti Ilona Maska da za 44 milijarde dolara preuzme stoprocentno vlasništvo nad tom kompanijom, piše Volstrit džornal.

Odmah nakon vijesti da je postignut dogovor o prodaji, vrijednost akcija kompanije porasla je za 5,9 odsto. Po Maskovoj konačnoj ponudi, akcionarima će biti isplaćeno 54,2 dolara u gotovini po akciji.

Dogovor između Tvitera i Maska označava i dramatičnu promjenu raspoloženja u čelnom ešalonu te društvene mreže, koji je prvobitno veoma negativno reagovao na ponudu da bi u proteklih par dana potpuno promijenio mišljenje. 

Mask je ponudu uputio prije nešto manje od dvije nedelje uz riječi da Tviter ima „ogroman potencijal“ koji će on, u slučaju prihvatanja ponude, otključati.

– Sloboda govora je kamen temeljac funkcionalne demokratije, a Tviter je digitalni gradski trg gdje se debatuje o ključnim stvarima za budućnost čovječanstva – istakao je Mask.

Američki milijarder takođe je pominjao i da bi uveo brojne promjene koje bi omogućile slobodniji protok informacija, ali i potpuno riješio problem lažnih naloga.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se