5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Četvorka osumnjičena da je oštetila Vodovod u Bijeljini za 258.000 KM

 Policajci Uprave kriminalističke policije MUP-a RS su bijeljinskom Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja oštetile Vodovod iz Bijeljine za oko 258.000 KM.

„Nezavisne“ nezvanično saznaju da su osumnjičeni Predrag Perković, Ivana Stanišić, Milan Panić i Boban Savić.

Iz MUP-a RS je saopšteno da je izvještaj je podnesen protiv P.P, I.S, M.P. i B.S.

Kako se dodaje, P.P., I.S. i M.P se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine zaključivali ugovore sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te odobrili plaćanje računa suprotno potpisanom ugovoru.

„Takođe P.P. i M.P. se sumnjiče da su u svojstvu odgovornih lica privrednog društva iz Bijeljine u periodu od 2019. do 2021. godine, zaključivali ugovore u vezi sa građevinskim radovima sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te ispostavljali i plaćali fakture, nakon čega je utvrđeno da izvedeni radovi ne odgovaraju činjeničnom stanju izvedenih radova i vrsti trebovanog materijala“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, B.S. i I.S. se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine potpisivali izdatnice materijala na određeni novčani iznos, nakon čega je utvrđeno neslaganje prikazanih količina utrošenog materijala sa stvarno izvedenim obimom radova i utroškom materijala. 

„Sve četiri osobe se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine naložili radnicima zaposlenima u ovom društvu izvođenje radova u privatne svrhe na vlastitim imanjima i imanjima drugih lica sa područja Bijeljine“, zaključuje se u saopštenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se