5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Vučić: Nikom u regionu neće pasti na pamet da dirne Srbiju

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće dozvoliti da Srbija uđe u unaprijed izgubljene sukobe, objasnivši da to političko rukovodstvo ne smije dopustiti zbog žrtava i materijalne štete koja ne bi mogla da se nadoknadi decenijama.

Vučić je ocijenio da je Srbija apsolutno bezbjedna ukoliko dođe do sukoba u regionu, jer ima odličnu snagu odvraćanja.

„Nikom u regionu neće pasti na pamet da dirne Srbiju zbog njene snage, ako ni zbog čega drugog“, rekao je Vučić za Televiziju „Prva“.

Govoreći o situaciji u regionu i rizicima da se zapadni Balkan pretvori u novo svjetsko žarište, Vučić je ukazao da u regionu ima neodgovornih ljudi koji pokušavaju nešto da urade.

On je objasnio da to pokazuje i slučaj sa izborima na KiM, gdje prištinska vlast predvođena premijerom KiM ne dozvoljava Srbima da glasaju.

„Ja na Kosovu i Metohiji dobijam više od 90 odsto glasova. U Prištini su računali da ja neću da odustanem od 50.000 glasova i da će da me nateraju da uđem u to, a onda da vidimo koga ćemo da proterujemo na Kosovu i Metohiji. Ja sam zato molio ljude dole da sačuvamo mir, jer je jedan život vredniji od 50.000 glasova“, istakao je Vučić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se