12 C
Zvornik
20. април 2024.

Vrijednost projekata za trogodišnji plan razvoja 72,6 miliona KM

Skupština grada Zvornik usvojila je danas plan realizacije Strategije integrisanog razvoja grada do 2024. godine, čija ukupna vrijednost projekata iznosi oko 72,6 miliona KM.

U ovoj i naredne dvije godine predviđeno je sprovođenje 52 projekta iz oblasti ekonomskog, društvenog i razvoja infrastrukture i zaštite životne sredine, dok ukupna vrijednost svih projekata iznosi 72.635.280 KM.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović rekao je da je najveći projekat dogradnja novog bloka Bolnice i rekonstrukcija postojećeg, a neki od kapitalnih su izgradnja vodovodnih sistema u naseljima Pilica-Lokanj, čiji je rad u toku, kao i projekat „Vodovod Zapad“ koji treba da počne u drugoj polovini godine.

Skupština grada usvojila je i odluke o osnovanosti utvrđivanja opšteg interesa s ciljem realizacije Projekta zaštite od poplava Drine na području naselja Karakaj i realizacije projekta „Rehabilitacija rijeke Hoče kroz naselje Terminal na području mjesne zajednice Karakaj“.

Ivanović je rekao da grad intenzivno radi na uređenju vodotoka kako bi se zaštitila naselja od poplava i dodao da se ovim odlukama ulazi u procedure rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

„Ovdje je riječ o rijekama Hoča i Drina i naselju Terminal, odnosno mjesnoj zajednici Karakaj, te se može očekivati da ove godine ovi projekti krenu u realizaciju“, rekao je Ivanović.

Prema Informaciji o stanju u sportu za prošlu godinu, koja je usvojena, aktivno je 45 sportskih klubova od kojih se 22 nalaze u prvoj kategoriji, šest u drugoj, devet u trećoj i osam u četvrtoj kategoriji.

U ovim klubovima trenira 2.778 članova, a najzastupljenija sportska disciplina je fudbal, dok u ruralnim dijelovima grada djeluje 15 sekcija različitih sportova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se