18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Ubistvo načelnika kriminalističke policije u Prijedoru; Na terenu specijalne jedinice

Radenko Bašić načelnik Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave Prijedor, ubijen je jutros iz vatrenog oružja, u prijedorskom naselju Pećani.

Slučaj je Policijskoj upravi Prijedor prijavljen u 06. 53 minute. Identitet napadača je i dalje nepoznat.

Kako saznaje RTRS Bašić je ubijen kada je krenuo na posao.

Prema najnovijim informacijama na terenu su i pripadnici SAЈ-a, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije. Veliki broj policijskih službenika i dalje se nalazi na mjestu događaja.

Došao je i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević. Uviđaj je u toku i dalje se vrše pojačane kontrole motornih vozila i legitimacija stanovništva u neposrednoj blizini mjesta gdje se desilo ubistvo policijskog službenika.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva preduzimaju mjere i radnje u okviru istrage „Teško ubistvo“, a sve u cilju pronalaska izvršioca ovog krivičnog djela.

MUP Srpske apeluje na sve građane ako imaju bilo kakvu informaciju, po ovom pitanju, da se jave nadležnim organima.

Bašić je dužnost načelnika Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Prijedor preuzeo u oktobru 2020. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se