U Srpskoj 23 novozaražene osobe

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 222 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 23 osobe.

Radi se o 10 muškaraca i 13, od kojih je jedna mlađe, 11 srednje i 11 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, po tri iz Doboja i Novog Goražda i po jedna iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice i Lopara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Srpca i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.513 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.315 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 416.863 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 102, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 42, a u ostalim bolnicama 60. Na respiratoru je 13 osoba, devet u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, četiri u ostalim bolnicama.

Izvor
rtrs
Back to top button