15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Srušila se letjelica na Zagreb, odjeknula eksplozija

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, na lice mjesta su izašli policija i vatrogasci koji su odmah ogradili područje oko velike rupe u asfaltu. Jarunski put i parking prepuni su krhotina i asfalta, a ima i oštećenih automobila.

Prema zasad nepotvrđenim izjavama očevidaca, ali i video materijalima, na mjestu na kojem je došlo do eksplozije vide se dijelovi aviona ili nekog tipa letjelice.

Prema prvim službenim informacijama koje je dobio reporter Dnevnik.hr, čini se da je na mjestu udara pronađen dio avionskog motora koji je padom napravio krater promjera oko tri metra i dubine jedan metar.

Vatrogasci su tokom noći pokušavali da skinu drugi predmet s padobranom koji je zapeo na obližnjem drvetu. Još se uvijek ne zna kakav je predmet na tom padobranu, prenose hrvatski mediji.

Desetak minuta pre ponoći na mesto udara stigla je i vojna policija. Iz vojnih i civilnih agencija za aviosaobraćaj kažu da nisu „izgubili“ nikakav avion, dok mediji navode da su delovi pronađeni oko studentskog doma definitivno od neke letjelice. Na delu pronađenom u krateru vidi se crvena zvijezda i slova na ruskoj ćirilici, prenose mediji.

Na istočnom dijelu Jarunskog jezera pronađen je i drugi, crveno-bijeli padobran, a jedan od svjedoka kaže da je na njemu i ruksak. Veliki broj policajaca traži padobranca oko jezera. Policija je blokrala područje Jaruna i intenzivno ga pretražuju brojne snage. Uz jezero se voze automobilima i reflektorima označavaju područje.

Oglasila se policija

„Večeras (10.3.2022.) nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha“.

U saopštenju se navodi da je policija pronašla krater i dva padobrana. Za sada nema dojava o povrijeđenima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se