5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Spasić: Lažne dojave o bombama u avionima – izuzetan pritisak za Srbiju

Za samo šest dana, četiri lažne dojave o postavljenoj bombi na dva leta iz Beograda prema Rusiji. To za Srbiju predstavlja vid izuzetnog pritiska, rekao je gostujući u našem Јutarnjem programu Božidar Spasić, stručnjak za bezbjednost.

– Srbija nije uvela sankcije Rusiji, nastavila je svoje letove sasvim normalno, uznemirila „duhove“ ne samo u Evropskoj uniji, već vjerovatno i određene terorističke grupe koje zadnjih dana svakodnevno šalju mejlove, ili putem telefonskih poziva, ili na neki drugi način, dojavljuju da su u avionima srpskih kompanija koje lete prema Moskvi ili Sankt Peterburgu postavljene bombe – rekao je Spasić.

Podsjetio je, da trenutno prema većim gradovima Rusije lete i turska kompanija i kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, a da kod njih nema dojava o bombi.

– Iza ovoga što se onemogućava normalan avio-saobraćaj između Srbije i Rusije stoji pritisak ne samo Ukrajine, već i saglasnost NATO pakta i EU da se uvedu sankcije i da naši avioni ne lete prema Rusiji – istakao je Spasić.

Spasić kaže, da mejlovi navodno dolaze iz Ukrajine, Poljske…

– Ovdje se radi o tome da prijetnje šalju organizovane grupe koje imaju za cilj da Srbija odustane od tih letova ili da ih reducira na jedan let dnevno, odnosno da nanesu štetu Srbiji u bilo kom obliku – poručio je Spasić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se