18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Ruksak umesto kofera kao odlično rešenje za fleksibilnije putovanje

Ruksak umesto kofera kao odlično rešenje za fleksibilnije putovanje

Dolazak proleća se ove godine poklopio sa otvaranjem granica u ublažavanjem i ukidanjem mera za borbu protiv epidemije korona virusa, koja polako jenjava, što je svakako dobra vest za svakog stanovnika na planeti, a dodatno će joj se obradovati svi oni čija su poslovna, turistička i avanturistička putovanja stavljena na čekanje još pre dve godine. 

Ruksak umesto kofera kao odlično rešenje za fleksibilnije putovanje

Savršen za putnike novajlije

Posebnu grupu predstavljaju oni koji do sada još nisu imali prilike da putuju van granica svoje zemlje, a u međuvremenu su stasali za to ili im se sada konačno ukazala dugo očekivana prilika da se dodatno obrazuju ili poslovno usavršavaju, sklapaju ugovore ili prezentuju svoje proizvode ili usluge. 

Koja god od srećnih okolnosti da je vaš povod da krenete na put, pre nego što pozajmite kofer od prijatelja, pokušate da nekako iznesete vaš stari iz ostave i koliko god je moguće ga očistite od prašine, potražite ga online ili se možda zaputite do tržnog centra po svoj novi ili čak prvi kofer, razmotrite i ruksak kao opciju i veoma brzo ćete uvideti da ta alternativa ne samo da ima smisla, već je i veoma praktična i može u velikoj meri da putovanje učini lakšim i udobnijim.

Ruksak umesto kofera kao odlično rešenje za fleksibilnije putovanje

Uz kofer – ruksak, uzmite najbolje od oba sveta

Iako koferi – ruksaci sa točkićima i teleskopskom drškom nisu nikakva novost na tržištu, tokom poslednjih nekoliko godina evidentan je veliki napredak, kako u pogledu njihove stvarne upotrebljivosti i konstrukcije, tako i na podizanju atraktivnosti dizajna. 

Do skoro su se ovi ruksacii pretežno mogli pronaći među ponudom dečijeg prtljaga, ali se na sreću odraslih situacija se drastično promenila, pa sada svi mogu da uživaju u njihovoj praktičnosti. 

Njihova prednost se ogleda u tome što se u normalnim situacijama mogu koristiti kao klasični koferi sa točkićima, pa je svoje stvari elegantno moguće preneti od, recimo, taksija do terminala na aerodromu, bez obzira na njihovu težinu. 

Isto tako, u slučaju žurbe i kašnjenja, kada veliki broj ljudi na istom prostoru stvara gužvu kroz koju je teško provući se, potrebno je samo staviti ga na leđa i iskoristiti povećanu i olakšanu mobilnost koju može da pruži samo klasični ranac. 

Ruksak umesto kofera kao odlično rešenje za fleksibilnije putovanje

Ruksak za laptop kao osnovni prtljag

Ruksaci za laptop predstavljaju veoma praktičan i bezbedan način za prenošenje  laptopova od jedne tačke do druge, mada se uglavnom podrazumevaju kraće relacije ili se u njima, po nekom nepisanom pravilu uglavnom, pored laptopa, nose samo dodatna računarska oprema, eksterni nosači podataka, i možda po koji dokument u štampanom formatu. 

Ruksak umesto kofera kao odlično rešenje za fleksibilnije putovanje

Pouzdan i u avionu

Na sreću onih koji planiraju kraće poslovne puteve, ni jedno ni drugo više ne mora da bude slučaj. Naime, iako nas avio kompanije uveravaju da je naš prtljag u sigurnim rukama i da će nas čekati po izlasku iz aviona, čekiranje prtljaga i dalje, u određenoj meri, predstavlja neku vrstu lutrije. 

Kraći poslovni put sa nizom unapred organizovanih i zakazanih sastanaka i drugih protokolarnih aktivnosti može se pretvoriti u pravi fijasko ukoliko vam na aerodromu zagube prtljag. 

Praktično i preventivno rešenje za takve situacije bi bili nešto veći ruksaci za laptop, koji pored ojačane pregrade za računar imaju i posebne, namenske odeljke u koje mogu da stanu osnovne stvari za nekoliko dana boravka van kuće.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se