12 C
Zvornik
23. април 2024.

Počelo je – lov na Srbe kao rezultat “Inckovog zakona”

Obavještajna i paraobavještajna tijela u BiH, na čelu sa direktorom bez diplome, čiji skandali svako malo potresaju javnost u BiH, po nalogu muslimanskih političara, započela su brutalni progon Srba, saopšteno je iz Udruženja „Čast otadžbine“.

„Direktor muslimanske paraobavještajne službe Osman Mehmedagić Osmica, nekad omiljeni član garde Alije Izetbegovića, prvi snajper i ubica Srba bez milosti u ratu, koji je prema izjavama haških svjedoka ubijao Srbe iz čiste zabave, po instrukcijama Izetbegovića mlađeg, nastavio je u miru da sprovodi akciju istrebljenja Srba iz državne zajednice BiH, a sve uz podršku međunarodne zajednice, koja je ‘Inckovim zakonom’ dala zeleno svjetlo za nastavak obračuna sa Srbima“, ističe se u saopštenju.

Iz ovog udruženja dodaju da se prvi na listi nepoželjnih Srba našao profesor na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Miloš Ković, kome je na prelazu Vardište zabranjen ulazak u BiH i onemogućeno da održi zakazana predavanja u Republici Srpskoj.

„Profesor Ković je prvi na listi, a postavlja se pitanje koliko još ima takvih listi i ko je sljedeći. Na Srbe se ponovo puca, iz svih oružja. U prvoj fazi progona su intelektualci, profesori, a cilj je da se zabrani izučavanje nauke i istorijskih činjenica, da se Srbima utjera strah duboko u kosti, da im se poruči da su nepoželjni – ili ćete prihvatiti šta mi kažemo ili vas neće biti“, navodi se u saopštenju.

Da je sve ovo došlo iz kuhinje SDA, dodaje se u tekstu, ranije je potvrdio i Šefik DŽaferović, aktuelni bošnjački član Predsjedništva državne zajednice BiH, koji ima povjerenje u OBA kad kaže da je jedan profesor „prijetnja po bezbjednost“.

„Profesor je ‘prijetnja po bezbjednost’, kaže isti onaj DŽaferović koji je u ratu nijemo posmatrao kako mudžahedini odsijecaju glave Srbima, znao sve o zločinima i nije reagovao.
Dobro došli u zemlju gdje slobodno ulaze borci sa stranih ratišta i bez problema dobiju pasoše, pa čak i državljanstva, a protjeruju se univerzitetski profesori. Dobro došli u zemlju gdje oni koji sijeku glavu Srbima, obećavaju demokratiju, a međunarodna zajednica gleda i aplaudira“, navode iz Udruženja „Čast otadžbine“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se