23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Milanović: Dodik je nekima čudovište, meni nije

„EP ne uvodi sankcije nikakve koliko ja znam. Zna se kako se sankcije uvode i koje je zakonodavno tijelo da bi se uvele sankcije Miloradu Dodiku. Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice, Milorad Dodik je predstavnik srpskog naroda i njega poznajemo. Strahujemo od onih koje ne poznajemo, Kao i od Dodika prije, koji je doveden prije 20 godina. Nekima je čudovište, nekima nije. Meni nije“, rekao je Milanović.

Milanović je, takođe, u vezi s Dodikom, rekao da svako može imati glupe ideje.

„Ideje su jedno, svatko može imati glupe ideje. Neka se svi bave pametnijim poslom. Njegova ideja je ideja. A što je ideja o trećem entitetu? Jel to ideja koja vodi razbijanju BiH i njezinom pustošenju i pljačkanju ili je dio pregovaračke taktike da neka oteta prava koja honorira EU da ih Hrvati dobiju. Ja nisam glasao za RS niti je to moja ljubav, ali ona postoji. Kao i Kosovo. Neka ga svi priznaju“, rekao je Milanović.

Takođe je govorio da NATO nije aktivan u BiH.

„Nije prisutan tamo. EU je. Naš zračni prostor prelijeću ‘rafali’, je jedna pojačana prisutnost zbog tenzija i rata. Ali tome ne pridajem pozornost. EU pokazuje svoju snagui možda pere savjest zbog onoga što se događa u Urajini, Ali Ukrajina i Rusija su jedno, a ovo sasvim drugo“, rekao je hrvatski predsjednik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se