Državljani Srbije moći će da glasaju na 15 biračkih mjesta u BiH

Na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će biti održani 3. aprila, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 15 biračkih mjesta, rečeno je Srni u Ambasadi Srbije u BiH.

Iz Ambasade su naveli da se procedura glasanja u inostranstvu nije mijenjala u odnosu na prethodne izbore.

„Državljani Srbije koji borave u BiH, a koji su se do 12. marta ove godine preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare svoje glasačko pravo na biračkim mjestima na kojima su se prijavili da će glasati“, rečeno je iz Ambasade.

Biračka mjesta u Banjaluci biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije, te zgradi „M:tela“, u Sarajevu u Ambasadi Srbije, u Mostaru u Generalnom konzulatu, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, a u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

U Višegradu državljani Srbije glasačko pravo moći će da ostvare na biračkom mjestu koje će biti otvoreno u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“, u Doboju u Galeriji centra za kulturu i obrazovanje i u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

U Bijeljini biračko mjesto biće otvoreno u Centru za kulturu, u Prijedoru u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, u Loparama u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u Pilici u područnom odjeljenju Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Roćević u Branjevu.

Iz Ambasade navode da će biračka mjesta biti otvorena na dan glasanja od 7.00 do 20.00 časova, te napominju da je glasačima, prilikom dolaska na glasanje, potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

Izvor
srna
Back to top button