8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Bijeljinci nakon bjekstva uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk su 21.03.2022. godine oko 23.35 časova lišili slobode lica inicijala S.S. i D.V., oba iz Bijeljine zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“ Krivičnog zakonika BiH.

Policijskoj stanici Kozluk su policijski službenici iste prijavili da su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka primjetili oko 16 lica afro-azijskog porijekla kako ulaze u teretno motorno vozilo marke „Keddy“ u blizini fudbalskog igrališta u Kozluku. Nakon što su policijski službenici PS Kozluk pokušali da izvrše kontrolu istih, vozač navedenog vozila i pomagač istog su se udaljili sa lica mjesta u pravcu obližnje šume.

Nakon kraće potrage, policijski službenicni PS Kozluk su pronašli lica S.S. i D.V., te iste lišili slobode. Nakon toga, preduzeli su i sve druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom.
O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Krijumčarenje lica“ iz člana 189. Krivičnog zakonika BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se