12 C
Zvornik
25. април 2024.

Vučić: Dosljedna politika garant bezbjednosti Srba u Srpskoj i na Kosovu

Vučić je istakao da će Srbija poštovati međunarodno javno pravo, biti na evropskom putu i imati dobre odnose sa SAD, ali da neće kvariti odnose sa Ruskom Federacijom i Kinom zato što to neko od nje traži.

“Mi imamo prijatelje i na Istoku i na Zapadu i tu našu politiku niko ne može da promeni. To je jedina politika uz koju država Srbija može da opstane i ta politika je garant bezbednosti i našem narodu u regionu, jer sutra bi da mogu uništili i Republiku Srpsku, sutra bi da mogu proterali sav naš narod sa Kosova i Metohije, ali ipak znaju da mnogo snažnija Srbija takve stvari više nikada neće da dozvoli”, rekao je Vučić.

Vučić je izrazio nadu da u Evropi neće biti sukoba, ali je istakao da je država, ukoliko do njega dođe, obezbijedila dovoljne rezerve pšenice, soli, ulja, kao i da radi na tome da obezbijedi i dovoljne zalihe energenata – gasa i nafte.

Predsjednik Srbije je takođe rekao i da mu i kada je Srbija bila pod najtežim pritiscima ili kada trpi uvrede onih koji bi, kako kaže, da imaju obraza trebalo da ćute i da ne komentarišu nečiji rad i vređaju, nikada nije bilo teško, jer je znao koliko ima dobrih i vrijednih ljudi u Srbiji koji su doprinijeli da se zemlja izvuče iz ambisa i postane najbrže rastuća ekonomija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se