-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

U Podgorici sutra protest zbog smjene Bečića, DF poručuje da neće dozvoliti povratak DPS-a

PODGORICA – Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović najavio je za sutra u Podgorici protest zbog smjene Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine.

Martinović je rekao da je juče u Skupštini došlo do prekrajanja izborne volje građana od Koalicije „Crno na bijelo“ koja, kako je rekao, tvori novu većinu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), što smatra da je suprotno Ustavu, izbornoj volji i svim demokratskim principima.

-Kao što smo najavili, sutra u 18 časova okupićemo se kod Hrama, gdje ćemo mirno i dostojanstveno izraziti naše demokratsko i Ustavom zagarantovano pravo da, zajedno sa građanima, izrazimo nezadovoljstvo – rekao je Martinović.

On je dodao i da se protesti neće zaustaviti sutra jer, kako je istakao, u toj partiji očekuju da zajedno sa građanima spriječe „izdaju njihovog povjerenja“.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović poručio je da neće dozvoliti povratak DPS-a na vlast i da su spremni za proteste.

-Ono što smo vidjeli juče na relaciji Demokrate-URA ne daju nam neku nadu da se može doći do dogovora. Naši poslanici su juče poslali poruke pomirenja i dogovora, a od URA nisam čuo neke konkretne ponude osim floskula i prazne priče o evropskom putu i evropskoj vladi – rekao je Vučurović.

On je ponovio da DF nije prihvatljiva vlada koju bi podržao DPS, kao i da će imati snažan odgovor ukoliko URA vrati DPS u poziciju da odlučuje.

-Nije normalan slijed da se pravi vlada koju podržava DPS. Oni moraju biti kažnjeni za sve što su radili u posljednjih 30 godina. Ovdje su se desile promjene, a ova ekspertska vlada je napravila samo kontinuitet vladanja DPS-a – dodao je on.

Vučurović je rekao da se DF zalaže da se formira Vlada od partija parlamentarne većine i manjinskih stranaka, te istakao da su izbori rješenje.

Istakao je da neće dozvoliti da se DPS vrati na vlast, naglasivši da su tu nepokolebljivi, da se bore za očuvanje izborne volje građana.

-Vidim da su Demokrate na istom fonu i ti protesti će uslijediti ako neko pokuša da oživi DPS i uključi je u odlučivanje u procesima. Javnost će se uvjeriti u snagu tih protesta – zaključio je Vučurović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se