15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Putinov sto postao internet senzacija (foto)

Sastanci Vladimira Putina sa liderima Njemačke i Francuske privukli su veliku pažnju svjetske javnosti zbog prostorije u kojoj su razgovarali.

Sastanci ruskog predsjednika Vladimira Putina sa liderima dvije najmoćnije evropske države, Francuske i Njemačke o dešavanjima u svijetu sa posebnim akcentom na rješavanje ukrajinske krize ostali su u sjenci, pošto je pažnju svjetske javnosti privukao sto za kojim su razgovarali. 

Putin je dočekao, u odvojenim bilateralnim sastancima, predsjednika Francuske Emanuela Makrona i kancelara Njemačke Olafa Šolca za stolom dužine šest metara.

Taj sto je postao predmet duhovitih komentara na internetu. Kako je poslije postalo poznato, sastanci su se održali za tim stolom kako bi se osigurala sigurna distanca i poštovanje kovid propisa, nakon što su evropski lideri odbili zahtjev Kremlja da urade ruski test na korona virus prije susreta sa Putinom.

Ovaj sto je jedan od mnogih predmeta koji je izrađen u Italiji, od strane porodične firme “Hrast“. Renato Polonja iz te firme je rekao da su ti predmeti izrađeni na osnovu ugovora sa Kremljom od 1995. do 1997. godine, i dodao da je ova kompanije opremila 7.000 kvadratnih metara u Kremlju, uključujući i predsjednikove privatne prostorije. On je za Telegraf rekao da je sto po narudžbini pravio za Putinovog prethodnika Borisa Jeljcina prije četvrt vijeka.

„Prepoznao sam ga čim sam ga vidio. Bio sam ponosan. Uvijek sam emotivan kada vidim da je moj rad dio nečeg važnog. Šale su zaista bile jako smiješne. Očigledno je da je sto ostavio utisak. Vidio sam da je neko od njega napravio klackalicu, što je bilo urnebesno. Neko je na njega stavio šipke za ples i pretvorio ga u striptiz klub. Od njega su napravili čak i stazu za karling. Mislim da se može reći da podstiče kreativnost“, rekao je Polonja.

On je za Korijere dela Sera govorio o vrijednosti stola, naglasivši da bi takav sto danas vrijedio do 100.000 evra upravo zbog kompleksnog načina izrade iz jednog dijela.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se