23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pucnjava u blizini vladinih zgrada u Kijevu

Ruske snage izvršile su danas koordinisane raketne i artiljerijske udare na ukrajinske gradove, uključujući Kijev, gdje je izbila pucnjava nedaleko od vladinih zgrada u centru grada, izjavili su vojni zvaničnici i očevici.

Ukrajinske vlasti pozvale su građane da pomognu u odbrani Kijeva. Očevidac je rekao Rojtersu da su u glavnom gradu eksplodirale granate.

Predsjednik Vladimir Zelenski rekao je u video-poruci ispred svoje kancelarije u Kijevu da Ukrajina neće položiti oružje i da će se braniti.

Komanda vazduhoplovnih snaga izvijestila je o žestokim sukobima nedaleko od vazduhoplovne baze u Vasilkivu, jugozapadno od glavnog grada, koji je pod napadom ruskih padobranaca.

Interfaks je prenio da ukrajinske snage kontrolišu kijevsku hidroelektranu, pozivajući se na ukrajinsko Ministarstvo energetike.

Mihajlo Podoljak, savjetnik u kancelariji Zelenskog, rekao je da je situacija u Kijevu i na prilazima gradu pod kontrolom. On je izjavio da ima slučajeva sabotaža i da policija i snage sa samoodbranu „efikasno djeluju“ protiv lica koja ih vrše.

Zvaničnik UN za humanitarne poslove rekao je da su pojedine porodice otišle u skloništa i da su stotine hiljada napustile svoje domove da bi se sklonile na bezbjedno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se