12 C
Zvornik
23. април 2024.

Prima dvije plate od Republike Srpske, a VRS naziva genocidnom

Iako u Republici Srpskoj zarađuje dvije plate, Begija Smajić, poslanik Poslaničke grupe Zajedno za BiH, skandalozno je izvrijeđala Republiku Srpsku kazavši da je Vojska Republike osuđena za genocid.

Ona je rekla da je poslanik Nebojša Vukanović juče obukao uniformu vojske Republike Srpske koja je, kako kaže Smajićeva, osuđena za zločin genocida u Srebrenici i pozvala Vukanovića da se distancira od Vojske Republike Srpske i da ne nosi njenu uniformu.

Ova skandalozna izjava naišla je na burnu reakciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Milana Petkovića.

On je rekao da je ovo jedna od najskandaloznijih izjava izrečenih u parlamentu Srpske i da očekuje izvinjenje Smajićeve.

Petković je tokom rasprave o Prijedlogu zakona o fiskalizaciji rekao da je zahvalan čestitim i časnim pripadnicima VRS koji su branili i stvorili Republiku Srpsku.

„Vojska Republike Srpske je oslobodilačka – slobodarska vojska! Vojska koja nije osuđena. Ta vojska čini i dan danas ove žalosne Oružane snage BiH“, istakao je Petković. 

Nakon današnjeg skandalozbog govora Smajićeve u parlamentu Srpske, ono što iznenađuje, jeste blaga reakcija poslanika koji nisu adekvatno odgovorili Begićevoj i podsjetili je da Vojska Republike Srpske nije osuđena za genocid i da je vodila oslobodilački rat. Takođe, nisu Smajićevu podsjetili da prima dvije plate iz republičkog budžeta, a javno blati Republiku Srpsku. Inače, osim što je poslanik u parlamentu Srpske, Smajićeva prima još jednu platu iz budžeta Republike Srpske Smajić jer je nastavnica matematike i fizike u Srebrenici.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se