9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Počela izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, završetak planiran do kraja septembra 2024. godine 

Pokretanjem građevinskih mašina u Mačvanskom Prnjavoru kod Šapca, obilježen je početak izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, a predsjednik Aleksandar Vučić poručio je da se gradi istorija, kako je rekao, kilometri nove nade i perspektive, jer će ovaj veliki infrastrukturni projekat značiti ubrzani napredak tog dijela Srbije.

„Danas otvaramo radove na 55 kilometara ka Loznici, brza saobraćajnica biće završena do kraja septembra 2024. godine“, rekao je Vučić.

Konstatovao je da azerbejdžanski „Azvirt“, koji izvodi radove na ovom putu, radi kvalitetno, završava ih prihe roka, u najboljem interesu Srbije i dodao da su oni radili deonicu Ljig – Preljina i već završili dvije trećine mosta na Savi kod Šapca.

„Naša saradnja nije rezultat samo iskrenih i istinskih prijateljskih odnosa sa Azerbejdžanom i predsjednikom Alijevim i vjerujemo da oni mogu da budu i bolji, da možemo da radimo na unapređenju saradnje“, rekao je Vučić.

Citirajući Milorada Pavića, da je važnije kakav je ko put izabrao, od samog cilja, Vučić je rekao da je izgradnja puta mukotrpan posao, i da za razliku od mnogih koji uglavnom obećavaju rušenje, on uvijek obećava gradnju.

„Mi gradimo, i snažimo stabilnu državu. A obećani napredak je tu, i ovaj veliki infrastrukturni projekt Mačvi, Jadru, daje bolji život, olakšava život ljudima, lakše ćemo privući investitore, a to znači veće plate i penzije“, rekao je Vučić.

Dodao je da je vrednost kompletnog projekta, Ruma-Šabac-Loznica, 467,5 miliona evra.

„To su kilometri nove nade i presrepsktive. To je put u pravom smijeru, ka opštem, ekonomskom, kulturnom i svakom napretku, ka bržem ostvarenju slobodnog protoka roba, ljudi, usluga i kapitala“, rekao je Vučić.

Novi infrastrukturni projekata za ljude ovde znači bolji život, da mogu da ostaju tu gdje su rođeni, gdje im je dedovina, poručio je Vučić i zahavalio građanima, jer, kako kaže, bez njihovih snova, podrške i strpljenja, ne bi mogle da budu sprovedene teške reforme, kojima su stabilizovane javne finansije.

„Videjće ovde kako ova ljepotica raste i kako se približavaju Beograd i Novi Sad. Danas ovde gradimo istoriju, ovo znači ubrzani napredak zapada Srbije“, zaključio je Vučić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se