10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Apel za pomoć u obnovi manastira Svete Trojice kod Ljubovije

Eparhija zvorničko-tuzlanska pozvala je sve ljude dobre volje da pomognu obnovu Manastira Svete Trojice u Bijelim vodama kod LJubovije, čiji je konak izgorio u nedavnom u požaru.

Iz Eparhije su naveli da se za pomoć obraćaju sa blagoslovom episkopa zvorničko-tuzlanskog i administratora Eparhije šabačke Fotija, ističući da je taj manastir za kratko vrijeme postao stjecište mnogih koji traže svoj put ka Gospodu.

„Vjerujemo da je sve što se događa Božije davanje i da njegove puteve ne možemo uvijek ispitati, ali isto tako vjerujemo da će, kao i do sada, Bog kroz svoje ljubljene djelati, te da će se ova svetinja obnoviti i zasijati novim sjajem i biti obitalište slave Božije“, naveli su iz Eparhije.

Iz Eparhije su izrazili nadu da će iskra Hristove ljubavi biti zapaljena u srcima vjernika, koji će dati dio sebe i ponovo izgraditi ono što „ni rđa, ni moljac ne mogu uništiti“.

Dinarska sredstva moguće je uplatiti na račun SPC Eparhija šabačka, broj 325-9500600032738-97, sa naznakom „za obnovu Manastira u Bijelim Vodama“.

Požar je izbio u srijedu, 2. februara, uveče, kada je izgorio manastirski konak. Izgorjele su prostorije ukupne površine 600 metara kvadratnih, a niko od 20 članova manastirskog bratstva nije nastradao.

Povezana vijest: Veliki požar u manastiru Bijele vode kod Ljubovije (foto/video)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se