9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

„Alumina“: Sindikat zadovoljan dostignutim stepenom radničkog standarda

Sindikat metalske industrije i rudarstva kompanije „Alumina“ iz Zvornika zadovoljan je dostignutim stepenom radničkog standarda u ovoj kompaniji, ali očekuje i dalje poboljšanje imajući u vidu poslovne rezultate i ambijent u kome su postignuti.

Ističući da u širem okruženju prosječna plata ne ide u korak sa poskupljenjima osnovnih životnih namirnica, odnosno sa potrošačkom korpom, Sindikat „Alumine“ navodi da se mora priznati da se u ovoj kompaniji ta odstupanja često koriguju i da je stepen dostignutih radničkih prava za nijansu bolji od ostalih firmi u okruženju.

„Dobri poslovni rezultati omogućuju bolji standard radnika, a zadovoljan radnik postiže bolje proizvodne rezultate“, navodi se u saopštenju Sindikata i dodaje da se na praktičnom primjeru u „Alumini“ vidi koliko je bitno da sistem besprijekorno funkcioniše za sve.

Sindikat smatra da navedene konstatacije svakako imaju značaja i kad je riječ o stečajnom postupku matičnog preduzeća Fabrike glinice „Birač“, te da će se način završetka stečaja odraziti i na poslovanje „Alumine“, zaposlene i njihove porodice.

„Upravo iz tog razloga Sindikat Alumine želi da naglasi da se neće držati po strani u slučaju bilo kakvih, po radnike štetnih uticaja od kojekakvih interesnih grupa ili pojedinaca. Zajedno sa radnicima, sadašnji menadžment Alumine je mjerljivim i vrlo vidnim rezultatima pokazao kako se fabrika razvija u svjetski respektabilnu kompaniju, preko koje je osigurana budućnost cijele regije. Zato niko nema pravo da tu budućnost kvari i urušava“, navodi se u saopštenju.

Sindikat je naglasio da nema ništa protiv ni domaćih, niti stranih kredibilnih kompanija sa pozitivnom namjerom, koje bi učestvovale u bilo kakvom vidu legalne i realne dokapitalizacije „Birča“ kroz ulaganja u „Aluminu“, jer bi to svakako još više ojačalo poslovne pozicije kompanije, a time smanjilo uticaj onih koji se pokušavaju uvući u „Aluminu“ na nelegalan način i napraviti nepopravljivu štetu.

Ističući da razumije šta su moguće posledice i jednog i drugog ishoda, Sindikat „Alumine“ navodi da će sigurno braniti i podržavati onaj koji je u opštem i dugoročnom interesu radnika, očekujući da ga u tome podrže, ali i daju svoj doprinos svi relevantni faktori od lokalnog do državnog nivoa.

„Naročito je važno da se prekine sa pritiscima i uticajima na rad stečajnog upravnika i da mu se pomogne da stečajni postupak u Fabrici glinice Birač privede dugo očekivanom kraju“, navodi se u saopštenju Sindikata.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se