5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Vlada blizu odluke da poništi sve dogovore sa Rio Tintom

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da je Vlada blizu odluke da poništi sve dozvole sa kompanijom Rio Tinto, koja istražuje litijum.

„Blizu smo da vlada prihvati sve zahteve i poništi sve što je dogovoreno sa Rio Tintom 2004. godine i da se prekrši i ono što su ekskluzivno dali Rio Tintu 2006. godine. Samo treba da vidimo koliki će biti ceh da se plati za to“, rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Ona je navela da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije za to, ali da je Vlada spremna da to uradi.

„Spremni smo to da uradimo, da kažemo – ne želite Rio Tinto u Srbiji. Dobro. Odlaze. Onda sednemo, podvučemo crtu i da vidimo koji je ceh koji su nam nametnuli oni 2004. godine“, rekla je Brnabićeva, komentarišući proteste nekih ekoloških udruženja i opozicije da Rio Tinto ode iz Srbije.

Ona je dodala da Vučić ne voli da se ispunjavaju zahtjevi stranaca, stranih službi, agenture koja ja plaćena iz inostranstva.

U vezi sa migracionim pritvorom srpskog tenisera Novaka Đokovića u Australiji, Brnabićeva je rekla da se čula sa ministarkom spoljnih poslova Australije, kao i da Đoković do finalne odluke suda ostaje u hotelu, ali da je dobio hranu bez glutena koju je tražio, sprave za vježbanje, laptop i SIM karticu da bi bio u kontaktu sa porodicom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se