23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Kravici sutra počinje snimanje dokumentarnog filma „Svjedok“

U Kravici kod Bratunca sutra će početi snimanje dokumentarnog istorijsko-biografskog filma „Svjedok“ režisera Denisa Bojića, u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Režiser je rekao da je Kravica prva od pet lokacija na kojoj će biti snimani kadrovi za film koji govori o masovnim srpskim stradanjima i podsjeća na rad pokojnog doktora Zorana Stankovića sa Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

Stanković je u ratnim godinama u BiH, na tadašnjem prostoru Republike Srpske, obavio veliki broj obdukcija i identifikacija srpskih civila i vojnika ubijenih u masovnim zločinima, koje su počinili pripadnici muslimanskih i hrvatskih vojnih snaga.

Biće to priča o ekshumacijama iz masovnih grobnica u Kravici, Mrkonjić Gradu, Zvorniku, Brodu i Šekovićima, gdje će se vršiti snimanje.

Ovo je prilika da se podijeli tuga i emocija, te iskaže duboko poštovanje prema žrtvama i doktoru Zoranu Stankoviću.

Sutrašnje snimanje i povorka sjećanja u Kravici počeće od 10.00 časova i najavljeno je da će trajati četiri časa.

U tom periodu biće zatvoren za saobraćaj magistralni put Bratunac-Konjević polje i vozila će biti usmjeravana na alternativni putni pravac Bratunac-Drinjača-Zvornik i Bratunac-Drinjača-Milići.

Kolonom sjećanja u Kravici će sutra biti odata počast žrtvama stradalim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u ovom mjestu

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se