8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Turković: Pomalo smo razmaženi, svi imamo jako dobar život (video)

 Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, onaj ko ima svjetlo u domu, onaj ko ima nešto da pojede, on ne može biti umoran. Ja mislim da smo mi pomalo razmaženi.

Doslovno, izjavila je to za Hayat televiziju Bisera Turković, ministar inostranih poslova BiH, čime je izazvala bijes javnosti u BiH.

Turkovićeva je istakla da, kada ode u SAD, bude iznenađena koliko oko Stejt departmenta vidi šatora u koje su smješteni beskućnici.

„Vi ovdje u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima“, rekla je Turkovićeva.

Dodala je da i mi, kako je navela, imamo teških slučajeva „tu i tamo“, od čega, kako je navela, ne treba zatvarati oči.

„Ali većina, veliki procenat našeg naroda, može da sastavi kraj s krajem. Ja govorim o prosječnom narodu, ne govorim o onima koji možda imaju mnogo više nego što im je potrebno. Međutim, kada se govori o većini naroda, onda, hvala dragom Bogu, mi imamo solidan život“, navela je Turkovićeva.

Ona se, nakon oštrih kritika u javnosti, oglasila na Facebooku i navela da su, kako tvrdi, pojedinci ponovo dio njenih izjava iz intervjua televiziji Hayat „izvukli iz konteksta i pogrešno reinterpretirali“.

Međutim, u video-snimku jasno se čuje da je, između ostalog, izjavila da „imamo jako dobar život“ te da smo „pomalo razmaženi“.

Šta je Turkovićeva rekla poslušajte u videu na kraju teksta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se