9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Tajna mladolikog izgleda u četrdesetim

Jeste li se ikada zapitali kako je moguće da neke žene izgledaju potpuno isto kao prije 10-15 godina? Je li moguće da neke sretnice imaju tako mladolik izgled iako su u četrdesetima? Ko je za to odgovoran, genetika ili stil života, njega ili je tajna u nečem drugom?

Sigurno ste primijetili da godine određenim ženama ne mogu ništa.

Izgledaju mlado, uprkos godinama, a često nam se dogodi da ne možemo odrediti njihov broj. Pritom bismo željeli izgledati upola mlađe od svojih godina pa onda tražimo pravo rješenje i pokušavamo otkriti tajnu mladolikog izgleda. Ili šminkom skrivamo bore, ili koristimo neke kreme koje ih ublažavaju, ali ne uspijevamo.

Ovaj tekst posvećen je svim ženama koje su zabrinute za svoje godine, a ne bi trebale jer je danas moguće izgledati mlađe. Pročitajte šta možete učiniti da izgledate mlađe.

Krema protiv starenja

Kad je riječ o njezi kože lica, prvo se primijeti da ona stari. Postoje bore, staračke pjege, nepravilnosti, ali i podočnjaci i crvenilo kože. Za pravilnu njegu kože lica i vrata na tržištu postoje kreme za starije osobe koje zaista čine čuda jer sadrže sastojke koji su vam zaista potrebni za usporavanje starenja kože.

Ove kreme sadrže kolagen, vitamin E, vitamin C, kao i biljne ekstrakte koji umiruju kožu, njeguju je i, što je još važnije, zatežu, „peglaju“ bore.

Prilikom odabira svoje anti age kreme pazite da koristite dnevnu i noćnu verziju, kako bi učinak bio brži i bolji.

Za održavanje mladolikog izgleda važnije je pridržavati se propisane rutine njege kože. Osim anti-age krema, tu su i razni losioni, napitci i serumi koje možete isprobati, ali imajte na umu da sve, ali sve, od njege noktiju do bojanja kose, ima utiecaj na vaš izgled.

Masaža lica

Učinkovita masaža zaista skida starost sa lica. Masažu lica poželjno je uključiti u svoju dnevnu rutinu, jer omogućuje bolji protok krvi i unosi više kiseonika u tkivo. Za postizanje promjene na ovom području preporučujemo svakodnevnu masažu. Obratite posebnu pažnju na mišiće obraza koji mogu pomoći pri podizanju vilice.

Vrhovima prstiju nježno masirajte lice, ali nemojte previše pritiskati, pogotovo ako vam je koža osjetljiva, jer visoki pritisak može izazvati crvenilo, možete napraviti modrice i slično. Važno je da vam pokreti budu umirujući, nježni i ugodni. Ujutro i uveče možete masirati lice po 15 minuta, bit će dovoljno. Kada nanesete kremu, neka bude ona koja će hidratizirati vašu kožu.

kozmetički tretman njega kože ljepota

Za efikasnije rezultate obratite se profesionalcima. U kozmetičkim salonima možete dobiti masažu od stručnjaka koji točno znaju šta rade. Ujedno vam mogu ukazati na “slabe tačke” – ako imate bore na vratu, spuštene kapke i slično, koje kreme i tretmane da uvedete u svoju rutinu njege. Primjera radi, da podignete očne kapke i uklonite podočnjake ili da koristite neku neinvenzivnu anti-age metodu.

Njega vrata je obavezna

Njega lica uključuje i vrat, stoga nemojte izbjegavati ovo područje. Vrlo je važno na tom području nanijeti anti-age kremu, jer lice može izgledati mladenački, ali vrat i ruke, ako im ne obratite posebnu pažnju, mogu odstupiti od te slike i izgledati „starije“ u odnosu na lice.

negovan vrat

Takođe, lipidni sloj je smanjen za 30-40% na vratu i dekolteu pa brže pokazuje starenje. Najvažnije je tretirati vrat i dekolte kao dio lica i dio tijela i podvrgnuti ga dvostrukom tretmanu. Takođe, masirajte ova područja. To vam može pomoći da podignete lice.

Ne može se bez vitamina C!

Vitamin C je velika potpora za proizvodnju kolagena i elastina. Kreme koje sadrže ovaj vitamin bogato će nagraditi vaše lice i izgledat će mlado i zategnuto, mladenački svježe. Savjetujemo korištenje kreme s vitaminom C ujutro i uveče. Takođe, tu su i serumi, koji su najjači oblik nakon čišćenja i toniranja te prije hidratantnih krema.

Maske za lice koje mogu pomoći

Mnogo je maski koje vam mogu pomoći u usporavanju starenja kože, ali morate odabrati onu koja vam odgovara. A najbolje ćete uspjeti ako odaberete prave sastojke.

maska za lice njega ručnik

Evo nekoliko maski za lice koje možete napraviti i isprobati kod kuće, a koje praktikuju žene u četrdesetima.

Maska za lice od kokosovog ulja

Sastojci:

Pomiješajte kokosovo ulje i sjemenke nara, pa nanesite na čisto lice i vrat. Ostavite na koži sat vremena i isperite. Ovu masku možete koristiti svaki dan, a najbolje od svega je što ova maska ​​za lice učvršćuje kožu i uklanja oštećenja kože. Štiti kožu od sunca i oživljava je.

Maska za lice od avokada

Ova maska ​​zahtijeva

  • Pola avokada
  • 1 kašiku zobi

Zdrobite avokado u zdjeli i dodajte zob. Nanesite masku na lice i držite je 10-20 minuta.

Zatim ga isperite toplom vodom. Ovu masku možete nanositi 2-3 puta tjedno. Maska je bogata antioksidansima koji se bore protiv posljedica starenja – opuštene kože, finih bora.

Maska za lice od banane

Jedna od najboljih i najpopularnijih maski za žene u 40-ima je maska ​​od banane. Potrebno je:

  • 1 banana
  • 1 kašika ružine vodice

Zgnječite bananu i dodajte joj ružinu vodicu. Dobro promiješajte i nanesite smjesu na lice i vrat.

Ostavite da se suši 15-30 minuta, zatim isperite hladnom vodom, a zatim obrišite. Ovu masku možete nanositi svaki drugi dan. Maska je bogata vitaminima E i A koji liječe kožu i daju joj sjaj. Uklanja pigmentaciju i neujednačen ton kože.

Maska za lice sa rižinom vodom

Sastojci:

  • 1 šoljica vode od riže
  • Papirnati ručnici

Što bi trebao učiniti? Uzmite šalicu vode s rižom i namočite papirnati ručnik s rupama za oči, nos i usta. Potopite ručnik u rižinu vodu 10 minuta. Izvadite ga i lagano stisnite. Stavite na lice 15-30 minuta.

Na kraju operite lice. To možete raditi svaki dan, a maska ​​djeluje brzo jer sadrži flavonoidne spojeve koji se bore protiv starenja. Takođe učvršćuje i zateže kožu.

Da zaključimo, važno je imati redovitu rutinu i njegu lica, kože i kose. Ne pustite prljavu ili masnu kosu, ili prljavo lice sa tragovima šminke. Čisto i zdravo lice uvijek je važnije, a godine su tu – bitno je kako ih nosite.

I na kraju, ako su znakovi starosti doista vidljivi na vašem licu, budite ponosni na svoje godine. Nije poanta pretjerivati ​​i izgledati vještački. Neke od svjetski poznatih ljepotica blistaju u 40-im, 50-im i 60-im godinama i ne kriju zadovoljstvo svojim izgledom.

Budi ono što jesi!

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se