18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Srpska slavi tri decenije postojanja: Svečano širom Republike

Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike i 30 godina postojanja, a tim povodom će u svim gradovima Srpske biti organizovane brojne manifestacije i koncerti.

U Banjaluci će biti upriličen svečani defile kroz centar grada. Početak je planiran u 12.00 časova, a činiće ga brojni učesnici.

Na platou ispred Palate Republike večeras u 19.00 časova biće upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske. Kocertu će prisustvovati i premijer Radovan Višković.

I u drugim gradovima u Srpskoj biće proslavljen Dan Republike. Tim povodom planirano je polaganje vijenaca na spomen-obilježja, svečane akademije. Uveče će koncertima na trgovima proslaviti trideseti rođenadan Srpske.

Povodom Dana Republike Srpske i 30 godina od njenog nastanka u Istočnom Novom Sarajevu biće razvijena i najduža zastava Republike Srpske u Evropi. Razvijanje zastave planirano je za 13.00 časova u Dečanskoj ulici.

Na Palama će u 12.00 časova u sali Kulturno-sportskog centra biti organizovan okrugli sto posvećen Danu Republike i velikom jubileju.

Uvodne referate održaće narodni poslanik u prvom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske Momir Tošić, univerzitetski profesori Radomir Lukić i Draga Mastilović, a u ime opštinske Boračke organizacije, jedan od ratnih komandanata u Vojsci Republike Srpske Branislav Lopatić i nekadašnji direktor Novinske agencije Republike Srpske /SRNA/ Branislav Ilić.

Dan Republike Srpske sutra će biti obilježen u Brčko distriktu. Tim povodom u 11.30 časova biće polaženi vijenci na Spomenik srpskim braniocima Brčkog, dok će svečana akademija biti održana u 12.15 časova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se