4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Prodana imovina SFRJ u Njujorku i Bernu

Savjet ministara BiH je donio Odluku o odobravanju zajedničke prodaje objekta stalne misije bivše SFRJ pri UN-u u Njujorku, saopšteno je iz te institucije.

„Zajednički komitet za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ je prihvatio kupoprodajnu cijenu u iznosu 50 miliona američkih dolara, što je najviša ponuda s obzirom na to da je posljednja ponuđena cijena iznosila 42,5 miliona američkih dolara, a vrijednost nekretnine je ranije procijenjena na 30 miliona američkih dolara“, naglasili su, i dodali da je udio BiH 15 odsto, odnosno 7,5 miliona dolara. 

Takođe, donesena je odluka o odobravanju zajedničke prodaje objekta ambasade/rezidencije bivše SFRJ u Bernu, nakon što je BiH upoznata sa  pratećom informacijom i nacrtom kupoprodajnog ugovora.

„Donošenjem ove dvije odluke omogućava se nastavak provođenja Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije i rješavanje pitanja raspodjele diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ“, naglasili su.

Takođe, utvrđen je Prijedlog sporazuma između BiH i EU o učešću BiH u „Kreativnoj Evropi“, programu EU za kulturni i kreativni sektor

„Ulazna karta za učešće u EU programu ‘Kreativna Evropa’ za BiH ukupno će za sedam godina iznositi 1.838.000 evra, s tim da za 2021. godinu iznosi 219.000 evra“, saopšteno je, uz napomenu da će dio biti finansiran putem IPA EU.   

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se