12 C
Zvornik
19. април 2024.

Položeni vijenci na spomenik za 1.080 poginulih srpskih boraca

Na spomenik za 1.080 boraca, koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu u Zvorniku juče su položeni vijenci povodom Dana Republike Srpske i 30 godina postojanja.

Vijence su položili predstavnici grada Zvornika i Policijske uprave, gradske Boračke i Organizacije poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, kao i Organizacije ratnih vojnih invalida.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović ukazao je na obavezu svih da se stalno sjećaju boraca Vojske Republike Srpske koji su dali živote za stvaranje Srpske da bi danas živjeli u miru i slobodi.

„Obaveza svih nas i naših pokoljenja jeste, prije svega, da čuvamo Republiku Srpsku, a da bi je sačuvali i razvijali mormao konstantno da radimo, da se usavršavamo, da imamo ljubav i poštovanje prema Srpskoj“, rekao je Ivanović novinarima.

Srn2022 1 9 1125443 0

Ukazao je na neophodnost da se stvaraju uslovi da narod ostane i opstane na ovim prostorima, jer će se samo na taj način sačuvati Republika Srpska.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Zvornik Lazar Ristić rekao je da nnajveće zasluge za stvaranje Republike Srpske prije svih imaju poginuli borci.

On je istakao da ljudi u slobodi treba da pokažu da su ljudi, da se između sebe pomažu, grade jedinstvo za bolje sutra.

Prema programu obilježavanja Dana Republike Srpske, Udruženje građana „Zvornik u pokretu“ organizuje bakljadu i vatromet povodom Dana Republike, a Mladi socijaldemokrati će položiti cvijeće na Spomenik za 1.080 poginulih boraca.

Na gradskom trgu sinoć je grupa „Legende“ održala koncert.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se