18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Najbolji sportisti za proteklu godinu Petrović i Sandić

Večeras je u Domu omladine održan Izbor sportiste godine grada Zvornika na kome su za najbolje sportistu i sportistkinju proglašeni odbojkaš Aleksandar Petrović i tekvondoistkinja Zorana Sandić, dok je najbolji sportski klub OKK „Drina Princip“.

Petroviću, Sandićevoj i predsjedniku najboljeg kluba Miroslavu Ivanoviću pehare i nagrade uručio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Gradonačelnik je čestitao svim dobitnicima poručivši svima koji se bave i koji će se baviti sportom da se od malih nogu uče fer pleju prije svega, da poštuju saigrače, protivnike, sudije i sve oko sebe, a istovremeno da nauče da se bore.

„Grad Zvornik će u godinama koje su pred nama nastaviti da ulaže u sport i u izgradnju sportske infrastrukture, da ulaže u sportske klubove i kolektive kako bi naša djeca, naši najmlađi sugrađani prije svega, dobili priliku da vježbaju, da se bave sportom, da stiču onu vrstu radnih navika koju je moguće steći samo i isključivo baveći se sportom. Radite na sebi, ne dozvolite da nijedan dan u vašem životu prođe a da nešto ne učinite podižući sebe i svoje kvalitete.“

Gradonačelnik se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji večerašnje manifestacije, kao i cijele Svetosavske nedelje koja je počela 24. januara a završava se sutra, 29. januara.

Na 24. po redu manifestaciji Petrović i Sandićeva su se zahvalili Gradskoj upravi, gradonačelniku i njegovim saradnicima na dosadašnjoj podršci, svojim roditeljima, trenerima, saigračima i svim prijateljima sporta.

Petrović je rekao da mu priznanje sportiste godine grada Zvornika znači mnogo.

„Drago mi je i potrudiću se da i u narednim godinama opravdam ovu nagradu svojom igrom. Svim sportistima želim da poručim da budu istrajni u ostvarivanju svojih ciljeva, jer se rad i trud uvijek isplate.“

Sandićeva je istakla da joj je velika čast i zadovoljstvo što je među tolikim sportistkinjama izabrana za najbolju. Ona je dodala da joj večeras dodijeljena nagrada predstavlja podstrek i da će je mnogo motivisati u daljoj karijeri.

Petrović igra za Odbojkaški klub „Drina“, a trenira već 16 godina. Nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH na dva Prvenstva Balkana. U klubu igra na mjestu primača, a proglašen je za najboljeg servera u Prvoj ligi Republike Srpske. Na utakmicama je u prosjeku postizao preko 20 poena.

Sandićeva je članica je Tekvondo kluba Zvornik, a pet godina je u reprezentaciji BiH. Na Svjetskoj rang listi zauzima 3. mjesto u juniorskoj konkurenciji. Na prvenstvu Republike Srpske proglašena je najboljom seniorkom prvenstva. Na Prvenstvu BiH bila je prva i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji i proglašena je najboljom juniorkom prvenstva. Na međunarodnim turnirima u prošloj godini osvojila je tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Dobitnica je nagrade za 10 perspektivnih sportista Srpske.

„Drina Princip“ bilježi odlične rezultate poslednjih sezona i konstantno je u vrhu tabele. U protekloj sezoni, nakon više od 15 godina, plasirali su se u finale plej ofa i bili viceprvaci Republike Srpske. Trenutno su drugi na tabeli sa velikim šansama za Plej of i plasman u premijer ligu BiH.

U kategoriji najboljih zvorničkih sportista u 2021. godini na 3. mjestu je Nikolina Popović (Džudo klub „Sokolovi“), na 4. mjestu Bojan Matić (OKK „Drina Princip“), slijede Marija Janjić (ŽFK „Drina“), Marko Rosuljaš (Džudo klub „Sokolovi“), Gorana Rosić (OK „Drina“), Nezir Alić (FK „Drina“), Anđela Batić (Tekvondo klub „Srpski soko“) i Rade Lukić (FK „Budućnost“).

Za najboljeg trenera proglašen je Vladan Erić pod čijom je stručnom palicom Omladinskog košarkaškog kluba „Drina Princip“ postala stabilan prvoligaš i konstantno je u vrhu tabele.

Sportski ambasadori godine su Mirko Ždralo (Bokserski klub „Obilić“ Zvornik i selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije svih uzrasta), Miroslav Stevanović (fudbalski klub „Servet“ Ženeva, Švajcarska) i Željko Čorić (kapiten u Odbojkaškom klubu „Tur Volej“ u Francuskoj). Najbolji sportski radnik godine je Milan Lazarević (član uprave FK „Budućnost“ iz Pilice) i najbolji trener mlađih kategorija Mladen Ristić (Tekvondo klub Zvornik).

U kategoriji talentovanih sportista su Kristina Marjanović (Karate klub „Sensei“), Lea Gajić (Atletski klub Zvornik), Amina Tuhčić (kajak-kanu), Ognjen Nikolić (košarka), Stefan Nikolić (Tekvondo klub „Srpski soko“), Amila Šahbegović (tekvondo), Nikola Radivojević (Džudo klub „Srpski soko“), Nikola Radić (Džudo klub „Sokolovi“), Teodora Bošković (Džudo klub „Sokolovi“) i Filip Cvijetinović (OKK „Drina Princip“).

Dodijeljena su i specijalna priznanja za poseban doprinos razvoju sporta grada Zvornika i to Danetu Pepiću, preduzeću d.o.o „Lein“, Sari Ćirković, a Nikoli Drobnjaku i za izuzetan sportski rezultat. Pepić preko 30 godina promoviše i razvija džudo sport, trener je i jedan od osnivača Džudo kluba „Sokolovi“. Proglašen je za najboljeg trenera grada Zvornika 2005. godine, a 2010. godine je takođe dobitnik priznanja grada za doprinos u razvoju sporta. Preduzeće „Lein“ je u značajnoj mjeri pomoglo rad mnogih sportskih klubova zahvaljujući čemu se nalaze u samom vrhu sporta Republike Srpske, BiH i regiona. Kik bokser Drobnjak je u prošloj godini postao vicešampion svijeta u disciplini lou kik. Na listi svjetske kik boks organizacije „Vako“ nalazi se na 3. mjestu. Stalni je reprezentativac BiH. Osnivač je i trener kik boks kluba „Zvornik 056“. U prošloj godini postao je po šesti put prvak BiH u disciplini lou kik i prvak Bih u disciplini K1. Osvajač je Balkanskog Kupa. Bokserka Ćirković je u prošloj godini postala vicešampion Evrope i državni prvak Srbije. Osvojila je Kup nacije, Omladinsku, Vojvođansku i Kikindsku zlatnu rukavicu.

Na večerašnjem Izboru sportiste godine u muzičkom dijelu nastupili su članovi Prvog pjevačkog društva „Izvornik“ Petar Spremo i Olja Spremo Popović, učenica Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ Irena Spasojević. Muzička pratnja bio je profesor Ljubiša Popović.

Tradicionalni sportski događaj koji je prošle godine, nakon 23 godine zaredom izostao zbog pandemije virusa korona, održan je u okviru „Svetosavske nedelje“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se