0.4 C
Zvornik
28. јануара 2023.

„Jedina Srpska“ skinuta sa YouTubea zbog autorskih prava

Spot za pjesmu „Jedina Srpska“ skinut je sa YouTubea, saopštio je vođa grupe „Beogradski sindikat“ Feđa Dimović na društvenim mrežama.

Dimović je naveo da je to urađeno po navodnom zahtjevu vlasnika pojedinih snimaka Dragana Radovića, iako on taj zahtjev nije ni podnio.

„Sasvim suprotno, Dragan Radović je dao dozvolu za korišćenje njegovih snimaka i o tome uredno obavestio YouTube. Ovo je samo nastavak specijalnog propagandnog rata koji se vodi protiv Srbije i srpskog naroda, gde je ‘Beogradski sindikat’ obeležen kao jedan od protivnika! Samo vi radite svoj posao!“, objavio je Dimović na Instagram profilu.

Naime „Beogradski sindikat“ i Danica Crnogorčević na svečanoj akademiji povodom Dana Republike, 9. januara, premijerno su izveli pjesmu „Jedina Srpska“ posvećenu proslavi 30 godina od osnivanja Republike Srpske.

U opisu pjesme navedeno je da je nastala kao želja ovih umjetnika da se svojom muzikom bar malo oduže narodu Republike Srpske za stradanje i teret koji su podnijeli u odbrani slobode, vjere i nacionalnog identiteta cijelog srpskog naroda.

„Godinama unazad Srpska je za sve nas bila bastion srpstva. Hvala našem stradalnom narodu iz Republike Srpske što je u ovim teškim godinama progona i pritisaka koji i dalje traju, očuvao živim Kosovski zavet i zavete naših bogonosnih otaca Svetog Save i Svetog Simeona. Šta god da kaže sila koja nam preti, mi smo svoje jedinstvo već ostvarili u ljubavi, duhu, krvi i telu našeg Gospoda Isusa Hrista“, naveli su autori.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
981PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se