23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Izrečena presuda Turčinu za ubistvo Šabana Šaulića

Sud u Giterslou u Njemačkoj izrekao je kaznu za Alsina Leventa zbog ubistva Šabana Šaulića i Mirsada Kerića u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao prije skoro tri godine.

Levent je osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora.

Sudeći po komentarima, pojedinima su nezadovoljni presudom jer, kao je tužilac i sam naveo, kazna za sve navedene okolnosti je i do 5 godina zatvora, a advokat Šaulićevih tražio je 4 godine zatvora, te se mogu naći komentariž: „za Šabanovu i Mirsadovu smrt kazna je samo 3 godine i tri mjeseca“.

Inače, tužilaštvo je za Leventa tražilo kaznu zatvora od 3 godine i 2 mjeseca, i da se optuženom, nakon isteka kazne, ne vrati vozačka dozvola, dok je dvokat porodice Šaulić tražio kaznu od 4 godine zatvora.

Inače, porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i djeca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, prisustvovali su suđenju. Turčin je u sudnicu sa kapuljačom na glavi i sve vrijeme držao svesku ispred sebe kako ne bi gledao u porodicu.

U sudnici je došlo do incidenta kada je sin stradalog Mirsada Kerića verbalno je napao optuženog Leventa, kao i njegovog advokata.

Podsjetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Njemačkoj u noći prije tragedije. Spasilačke ekipe o nesreći su obavještene u 6:50 časova ujutru.

Do 9:30 časova put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povrijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu „mazda 6“ izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha.

Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mjestu gdje je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se