18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Iznenadićete se koja boja očiju je najprivlačnija: Jedno važi za žene, a drugo za muškarce

Koja boja očiju je najprivlačnija? Jedno važi za žene, a drugo za muškarce!

Od davnima slušamo da je ljepota u očima posmatrača. Ali šta ako je bar dio ljepote i bukvalno “u oku” osobe? U eri aplikacija za onlajn sastanke, gdje se odluke o tome da li jesmo ili nismo zainteresovani za nekoga donose “brzinski” na osnovu fizičkog izgleda, teško je odrediti šta je to što nam je privuklo pažnju.

Međutim, prema novom istraživanju, boja očiju takođe može da odigra značajnu ulogu u tome koliko vas neko smatra privlačnim.

Koja boja je najatraktivnija na muškarcima?

Istraživanja otkrivaju da je najprivlačnija boja očiju kod muškaraca plava. U nedavnoj studiji, britanska kompanija koja se bavi prodajom kontaktnih sočiva koristila je fotografije jednog muškarca i jedne žene i postavila ih na tri aplikacije za upoznavanje. Istraživači su zatim koristili softver za uređivanje slika da bi promijenili boju njihovih očiju u plavu, braon, zelenu, boju lješnika, crnu i ljubičastu. Cilj je bio da vide kako će koja boja uticati na korisnike ovih aplikacija i koliko će njihovi “testni primjerci” dobiti poziva za izlazak.
Rezultati su otkrili da je plava boja očiju bila najpopularnija kod muškaraca sa 27,17 odsto zainteresovanih. Sljedeća “najtraženija” je bila braon, sa 21,97 odsto glasova, zatim zelena sa 16,76 odsto, lješnik sa 15,03 odsto i crna sa 10,98 odsto. Ljubičasta – koja nije prirodno moguća boja – dobila je najniži rezultat sa 8,09 odsto.

Koja boja je najatraktivnija na ženama?

Iako bi mnogi očekivali da plavooke najviše privlače pažnju, ispostavilo se da su žene koje imaju oči boje lješnika najprivlačnije.

Rezultati ovog gorenavedenog istraživanja su pokazali sljedeće: lješnik je na vrhu liste kao najpopularnija sa 20,19 odsto. Ljubičasta je neočekivano visoko kotirana sa 19,88 odsto. Zanimljivo je da su boje očiju koje su bile popularnije kod muškaraca, u slučaju žena bile bliže dnu liste – crna je ima 17,7 odsto zainteresovanih, plava 17,39 odsto, a braon 13,35 odsto. Zelene oči, potpuno šokantno, najmanje su bile provlačne sa 11,49 odsto.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se