13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Gradonačelnik darivao bebe rođene 1. januara u zvorničkom porodilištu

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović darivao je danas dvije bebe rođene 1. januara u porodilištu zvorničke Bolnice. Prvu bebu, dječaka, u Novoj godini na svijet je donijela Dragana Dragić iz Kozluka u 14:35 časova, a nakon nešto manje od tri sata rođen je još jedan dječak čija je majka Milijana Rebić iz Vlasenice.

Dragićeva se zahvalila na posjeti i darovima naglasivši da joj je rođenje sina Stefana, koji je njen drugi sin, najlepši novogodišnji poklon. Ona se zahvalila osoblju i dr Ostojiću na ljubaznosti.

беба 1

Uz čestitke i želje da se rađa što više djece gradonačelnik je bebe darivao zlatnicima, a majke cvijećem.

„Tradicionalno, svake godine pozdravimo, čestitamo i darujemo nane novopristigle sugrađane. Ovog puta su to dva dječaka. Grad Zvornik stimuliše rađanje svih prethodnih 15 godina. Ove godine ćemo povećati sredstva iz gradskog budžeta tako da ćemo za svaku prvorođenu bebu u porodici jednokratno davati 400 KM, a za treće i svako naredno dijete 600 KM. Svjedoci ste, takođe, da se Grad Zvornik već jedanaestu godinu nalazi na usluzi našim sugrađanima koji potomstvo ostvaruju putem vještačke oplodnje Iz tog našeg programa rođeno je preko 20 dječaka i djevojčica i to je još jedan naš ozbiljan doprinos i podrška i roditeljima a i natalitetnoj politici na ovim prostorima. U našoj gradskoj bolnici stvoreni su dobri uslovi za nova rađanja i za kvalitetniji smještaj i boravak mladih majki. Čestitam onima koje su se jule porodile i pozdrav svima onima koji očekuju bebu.“

Direktor zvorničke Bolnice Ivan Popović izrazio je veliku zahvalnost gradonačelniku jer je na samom početku i ove godine posjetio porodilište i obradovao dvije prvorođene bebe i njihove majke.

. прве бебе. 1

„Zahvalnost i Vladi Republike Srpske i Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Stevanovićem jer u kontinuitetu radimo na obezbjeđivanju dobrih uslova u Bolnici. Tako smo 31. decembra otvorili adaptirano porodilište u Zvorniku kako bi zaposlenima pružili mnogo bolje uslove za rad, a majkama i bebama ugodniji boravak.“

Popović je saopštio i da je u 2021. godini u zvorničkom porodilištu rođeno 577 beba što je za 139 više nego 2020. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se