8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Đoković u pritvoru do noćašnjeg suđenja

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ponovo se nalazi u imigracionom pritvoru u Australiji uoči suđenja na kojem će se noćas po srednjoevropskom vremenu odlučivati o njegovoj žalbi kojom želi da spriječi deportaciju i pokuša da osvoji rekordni 21. gren slem turnir.

Đoković je stigao u imigracioni hotel „Park“ nešto prije 5.30 časova po srednjoevropskom vremenu /15.30 po lokalnom/, izjavili su očevici. Riječ je o istom hotelu kojem je bio priveden prošle sedmice.

Sudija Dejvid O`Kalagan zakazao je saslušanje Đokovićeve žalbe u nedjelju u 9.30 časova po lokalnom vremenu. Tek treba da bude utvrđeno da li će ono biti održano pred jednim sudijom ili sudskim vijećem u punom sastavu.

Ispred hotela „Park“ desetak aktivista je uzvikivalo „prekinite mučenje“ i „pusti te ih“ kada su Đoković i čuvari iz Granične službe stigli vozilima u podzemnu garažu. U ovom hotelu nalaze se 33 tražioca azila i putnika u karantinu zbog kovida 19.

Ministar za imigraciju Aleks Houk odlučio je da poništi vizu srpskog tenisera uz obrazloženje da njegovo prisustvo može da izazove protivljenje vakcinaciji protiv kovida 19 u Australiji, pokazuju sudski dokumenti objavljeni nakon sinoćnjeg inicijalnog saslušanja pred Federalnim sudom.

Đokovićevi advokati rekli su juče da će zastupati stav da bi njegova deportacija samo dodatno pojačala sentiment protiv vakcina i da bi prijetnja po red i javno zdravlje bila ista kao kad bi mu bilo dozvoljeno da ostane pod izuzećem od zahtjeva Australije da svi posjetioci budu vakcinisani

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se