4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Brnabić: Ukinuta uredba Vlade o prostornom planu projekta Jadar i više ne postoji!

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na današnjoj sjednici Vlade ukinuta uredba Vlade o prostornom planu područja posebne namjene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom „Rio Tinto“.

„Na upravo završenoj sjednici ukinuta je uredba Vlade o prostornom planu područja posebne namjene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit od 13. februara 2020. godine i više ne postoji. Samim tim poništeni su svi upravni akti vezani za Rio Tinto, sve dozvole, rješenja, dozvole. Ugovore nismo imali“, naglasila je Brnabićeva.

Premijerka je pozvala ekološke organizacije da preuzmu dokumente i analiziraju ih. „Nudim da moj tim iz kabineta pomogne u analizi ako pomoć bude bila potrebna“, istakla je Brnabićeva.

Navodi da je Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka već rekao da želi dokumete i da može večeras da ih preuzme.

Prema njenim rječima, na sjednici je ukinuta odluka Radne grupe za implementaciju projekta Jadar.

„Ispunili smo sve zahteve ekoloških protesta i stavili tačku na Rio Tinto u Srbiji. Ovim je sve završeno, gotovo je i svi zahtevi su ispunjeni“, navela je premijerka.

Ranije danas kompanija „Rio Tinto“ je saopštila da je zabrinuta zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Republike Srbije o potencijalnom povlačenju prostornog plana za Projekat „Jadar“.


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se