8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Australijske vlasti provjeravaju Đokovićev „lažni dokument“

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, našao se pod novim optužbama australijskih vlasti da je lagao o dokumentima.

Kako prenosi novinarka Karen Svini, federalna vlada novi adut pronašla je u Australijskoj putnoj deklaraciji (Australian Travel Declaration), dokumentu koji moraju da popune svi koji ulaze u Australiju, piše Sportklub.

Đoković je u tom dokumentu naveo da nije putovao u 14 dana prije nego što je sletio u Australiju 5. januara. Kako se navodi, viđen je na terenima u Srbiji 25. decembra i zatim kako trenira u Španiji 2. januara.

Kako se navodi, davanje pogrešnih informacija u tom dokumentu predstavlja „ozbiljan prekršaj“ koji podliježe i kazni.

Đoković je rekao imigracionim službenicima da je Teniska asocijacija Australije popunila formular u njegovo ime, ali je službenik unio da je to učinjeno „na osnovu informacija koje je dostavio čovjek sa vizom“.

Kako navodi novinar Rasel Fuler, taj Novakov postupak „nije baš mudar, s obzirom na okolnosti, ali nije nešto što bi u uobičajenim okolnostima predstavljalo problem“.

Sudija Entoni Keli prethodno je usvojio Đokovićevu žalbu na odluku da mu se poništi viza i izdao je oštro upozorenje izvršnoj vlasti da odluku ne preinačuje, što ipak ne znači da će ministar Hoks postupati u skladu s tim upozorenjem.

Australijan open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se