10.4 C
Zvornik
24. април 2024.

Za dva dana u Zvorniku isključeno 74 vozača zbog alkoholisanosti

ZVORNIK – Policijska uprava Zvornik, u periodu od 3. do 5. decembra realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je ukupno 572 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na koje se odnosila akcija, sankcionisana su 78 učesnika, od čega je 74 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a takođe sankcionisana su i tri vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu, dok je jedan vozač sankcionisan jer je bio pozitivan na prisustvo opojnih droga u organizmu.

– Lišenjem slobode zbog alkoholisanosti zadržano je 9 vozača , od kojih je kod njih sedam utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, a dva zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 2,0 g/kg – saopštila je Policijska uprava Zvornik.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se