10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

U Malom Zvorniku proglašena vanredna situacija

Predsjednik opštine Mali Zvornik proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji cijele opštine Mali Zvoernik.

-Na osnovu predloga Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Mali Zvornik, kao i najave RHMZ Srbije o novim snežnim padavinama i procene da je teritorija opštine Mali Zvornik veoma ugrožena visokim snežnim padavinama proteklih dana i posledicama koje su nastale: prekidi saobraćaja na brojnim komunikacijama, prekidi u snabdevanju električnom energijom većeg dela teritorije od nedelje, 12. decembra 2021. godine PROGLAŠAVA SE VANREDNA SITUACIJA NA CELOJ TERITORIJI OPŠTINE MALI ZVORNIK – saopšteno je iz kabineta predsjesnika opštine Mali Zvornik.

Predsjednik ove opštine zadužio je Štab za vanredne situacije na teritoriji opštine Mali Zvornik da bude u neprekidnom zasedanju, da organizuje obavljanje poslova shodno Zakonu o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama i da angažuje osposobljena pravna lica i druge organizacije u sistemu zaštite i spasavanja.

Pravna lica, nadležne službe, javna preduzeća i drugi, dužni su da sprovode Odluke koje će donositi Štab za vanredne situacije radi sprovođenja mejra zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara, životinja, a u cilju ublažavanja posljedica elementarne nepogode.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se