4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

U Kozluku održani turniri u sjećanje na Fadila Banjanovića

U Kozluku kod Zvornika danas su održani turniri u šahu i stonom tenisu povodom obilježavanja 10 godina od smrti Fadila Banjanovića, uglednog Kozlučanina koji je bio i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske.

Turnirima „Memorijal Fadil Banjanović Bracika“ prisustvovali su šahisti i stonoteniseri, prijatelji, komšije i poštovaoci njegovog lika i djela.

Član Organizacionog odbora za obilježavanje ove desetogodišnjice Mustafa Hasanović rekao je Srni da je ovo prvi memorijalni turnir organizovan u znak sjećanja na sugrađanina Fadila Banjanovića.

„Banjanović je čovjek čiji se nedostatak svakim danom osjeća. Da je on tu sa nama bilo bi sve daleko bolje i organizovanije, ljudi bi bili zadovoljniji“, rekao je Hasanović.

On je istakao da je Banjanović bio uključen u sve segmenta života – od sporta do politike, te da je bio iskreni narodni vođa.

„Lično sam ga dobro poznavao, bio sam mu nastavnik u školi. Bio je objaktivan i gledao je naprijed. Imao sam osjećaj da je vidio više od drugih“, rekao je Hasanović.

U okviru obilježavanja 10 godina od smrti, sutra će Fadilovi prijatelji i poštovaoci posjetiti njegovu porodicu i na mjesnom groblju u Kozluku položiti cvijeće na grob.

Jedna od najpoznatijih izjava Fadila Banjanovića, koju je dao Srni 6. aprila 2011. godine, glasila je: „BiH je od donacija koje je dobila mogla da kupi Japan, jednu od najbogatijih zemalja svijeta, ali nažalost, mnoge od tih donacija, kao i projekti za koje su date su upropašćeni“.

Fadil Banjanović bio je član SDP BiH i borac za povratak građana na svoja ognjišta.

Preminuo je 12. decembra, 2011. godine u 49. godini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se