4.4 C
Zvornik
16. април 2024.

„Toma“ najgledaniji film u 2021. godini!

Film koji je osvojio najviše simpatija i pažnju gledalaca tokom 2021. godine u banjalučkom „Cineplexxu Palas“ je „Toma“ Dragana Bjelogrlića.

Film „Toma“ je van konkurencije sve do kraja godine ostao film za koji se tražila karta više, a o banjalučkom kinu i godini koja je na izmaku razgovarali smo sa Verom Bulić, portparolom „Palasa“.

„Ova godina bila je veoma izazovna i nepredvidiva s obzirom na to da kino nije radilo devet mjeseci tokom godine, a i kada smo počeli s radom u ponudi nije bilo puno filmova“, rekla je Bulićeva.

Kako kaže, firma „Oskar film“, sa kojom sarađuje „Cineplexx Palas“, filmom „Toma“ ostvarila je rekordnu gledanost u cijeloj Bosni i Hercegovini sa čak 210.000 gledalaca.

Međutim, iako je zainteresovanost publike mnogo veća za domaće filmove, ostvarenja poput najnovijeg „Spider-Mana“ zauzela su svoje mjesto na ljestvici najgledanijih.

„Prvi svjetski blokbasteri s kojima smo krenuli raditi nisu ispunili očekivanja, međutim domaća filmska ostvarenja poput filmova ‘Jedini izlaz’ i ‘Nečista krv’ te apsolutni hit godine – naravno film ‘Toma’ – na naše veliko zadovoljstvo vratili su publiku u bioskope“, pojasnila je Bulićeva.

Tokom 2021. godine ljubitelji filmske industrije i umjetnosti mogli su da prisustvuju brojnim premijerama u srcu Banjaluke, a mnoštvo njih je uveličalo i prisustvo brojnih istaknutih glumaca, režisera i filmske ekipe.

„Ljubiteljima filma je naravno veoma važno prisustvo glumaca na premijerama, što definitivno doprinosi mnogo boljoj promociji filma i kasnije većoj gledanosti“, objasnila je Bulićeva.

Ipak, još jednom je naglasila da se bez obzira na koronu i online streaming servise, publika vraća u bioskope, čemu je ove godine najviše zaslužan film „Toma“.

Publika je u prethodnim mjesecima mogla da prisustvuje brojnim projekcijama i premijerama, a neki od njih su filmovi poput „Južni vetar 2 – Ubrzanje“, „Gučijevi“, „Deset u pola“, „Kelti“, „Priča sa zapadne strane“, „Nije loše biti čovek“, „Spider-Man: Put bez povratka“, „Matrix – uskrsnuća“, „Porodica Adams 2“, „Resident Evil: Welcome to Raccoon City“, „Jedini izlaz“, „Nečista krv“ i mnogi drugi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se