1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Tehnički školski centar dobija kutak za individualne sportove

Savjet učenika Tehničkog školskog centra učestvovao je u takmičenju za osvajanje bespovratnih finansijskih sredstava i na taj način obezbijedio grant od 1500 KM da se u njihovoj školi izgradi Kutak za individalne sprtove.

Problem koji su željeli riješiti je sanacija i adaptacija postojećeg nekorištenog prostora u školi u prostorije za individualne sportove. Ta prostorija se nalazi u sklopu fiskulturne sale, koja nije u upotrebi zbog loših uslova.

-Prepoznali smo da taj problem najviše pogađa učenike koji imaju sve veće i veće interesovanje za individualne sportove i takve sportske aktivnosti. Naša škola ima 695 učenika, od kojih više od 2/3 ima određene sklonosti ka raznim oblicima spotskih i fizičkih aktivnosti – istakla je Zorana Mališević, predsjednica Savjeta učenika u ovoj školi.

Osim infrastrukturnih radova, kao što su renoviranje i adaptacija postojećeg prostora i rekonstrukcija prostora za individualne sportove, nosioci ovog projekta u prilagođenom prostoru orgazovaće turnir u stonom tenisu kao i demonstraciju pravilnog korištenja sprava za mjerenje snage.

Pored nabrojanog, održaće dvije radionice obrazovnog tipa. Jedna od radionica biće podizanje svijesti o individualnim sportovima, njihov značaj i doprinos mladima, ali i način rada u individualnim sportovima, a druga radionica je namijenjena individualnim sportovima i zdravim stilovima života. Obje radionice biće u sklopu savjeta učenika i održaće ih profesor fizičkog vaspitanja, a kasnije će članovi savjeta učenika u svojim razredima informisati đake o novim mogućnostima. Za realizaciju plana akcije potrebno im je mjesec dana, a aktivnosti će se realizovati mjesecu februaru i mjesecu martu.

U cijelom procesu rukovodstvo škole kao pohvalu ističe veliku zainteresovanost đaka da lično učestvuju u razvoju uslova za učenje i boravak u školi, te su im i ovaj put pružili podršku u vidu finansijskog doprinosa od 1000 KM, ali i kroz monitoring i logistiku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se