23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Šulić: OHR-u nije dozvoljeno da prisustvuje sjednici Narodne skupštine

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da predstavnicima OHR nije dozvolio da prisustvuju sutrašnjoj posebnoj sjednici Skupštine o vraćanju nadležnosti oduzetih Republici Srpskoj.

„Kancelarija OHR poslala je službi Narodne skupštine obavještenje da će njihov predstavnih prisustvovati sjednici. Napominjem da to nije bio ni zahtjev, ni molba, već obavještenje. Kao predsjedavajući, obavijestio sam ih da im to nije dozvoljeno“ rekao je Šulić.

Šulić napominje da je za njega nedopustivo da OHR ili bilo koja druga kancelarija na ovaj način komunicira sa Narodnom skupštinom.

„S obzirom na činjenicu da u BiH ne postoji visoki predstavnik pa samim tim i njegova kancelarija ne vidim bilo kakav osnov za njeihovo prisustvo posebnoj sjednici. Osim toga, samo obraćanje Narodnoj skupštini u imperativu je nešto što ne mogu prihvatiti“, rekao je Šulić.

Predsjedavajući Narodne skupštine je istakao da je predstavnicima Kancelarije Evropske unije dozvoljeno prisustvo sjednici.

„Predstavnici Kancelarije Evropske unije su se obratili Narodnoj skupštini, uz puno uvažavanje, molbom da prisustvuju sjednici i mi smo im to dozvolili. Republika Srpska uvažava Evropsku uniju i spremna je na razgovor sa svima koji uvažavaju Republiku Srpsku. Drago mi je što će predstavnici Kancelarije Evropske unije moći da prisustvuju ovoj važnoj sjednici“, naglasio je Šulić.

Šulić je rekao da će mediji iz Republike Srpske direktno prenositi sjednicu i da zaposlenici bivše kancelarije visokog predstavnika mogu, kao i svi ostali građani, na taj način pratiti prenos skupštine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se