18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Strah proizvodi konstantno blefiranje

BEOGRAD – Odbor osnivača Udruženja „Čast otadžbine“ ocjenjuje da su pravo i pravda na strani srpskog naroda i idu u prilog Republici Srpskoj, koja brani, a ne mijenja Ustav i izvorni Dejtonski sporazum.

Reagujući na sastanak „bošnjačkih članovi Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika DŽaferovića sa ‘udruženjem generala BiH’ na kojem je istaknuta nužnost da se stane na put ‘Dodikovoj destruktivnoj politici’ i da sve probosanske snage uspostave jedinstvo po pitanju bezbednosne zaštite BiH“, iz Udruženja „Čast otadžbine“ naglašavaju da su „generali iskazali nedeljivu podršku ratnoj opciji Bakira Izetbegovića ukoliko Srbi ne izvrše deblokadu BiH i povuku svoje zahteve za povratak na izvorni Dejton“, upitavši „kako bi i bilo drugačije kada je riječ o generalima tzv. Armije BiH“.

„Na sastanka su zaključili da odgovor Srbima mora biti institucionalan i da međunarodnu zajednicu treba podsetiti na njihove obaveze po Dejtonu, što nam govori da sarajevska, ratnohuškačka bošnjačka elita nema saglasnost svojih mentora sa zapada, za ratnu opciju. Komšić i DŽaferović imaju iskustva sa patriotskom ligom BiH iz 1991. godine i razbijanjem JNA, pa to sada koriste u razbijanju dejtonske BiH“, ističe se u saopštenju.

Odbor osnivača „Čast otadžbine“ ističe da je glavni krivac za stanje u BiH mržnja Bakira Izetbegovića prema Srbima i njegova antisrpska politika.

„Pozivamo sve mentore bošnjačkog rukovodstva da stanu na put Bakirovom orgijanju, jer Srbi nisu pobegli sa megdana 1389. godine, 1914, 1941, 1992, ni 1999. pa neće ni sada. Potpuno smo svesni da je ovaj sastanak pokušaj zastrašivanja Srba ratom, da bi obustavili dalju borbu za Republiku Srpsku, za Ustav i Dejton. Unitaristička i probosanska priča sastoji se od konstantne zamene teza u kome su oni stalne žrtve i uvek im se nešto uzima.

Samo da Vas posetimo da je Republika Srpska dala 25 odsto teritorije za dejtonski mir. Zamislite kako bi sadašnja opozicija Republike Srpske djelovala na ovakvu vrstu državotvornih odluka. Srbima iz Republike Srpske savetujemo da spokojno čuvaju mir, a rukovodstvu Republike Srpske da nastavi realizaciju zaključaka Narodne skupštine“, poručuju iz Odbora osnivača „Čast otadžbine“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se