6.4 C
Zvornik
28. фебруар 2024.

Stari pravoslavni sveštenik vikao na Papu: “Ti si heretik!”

Prilikom ulaska pape Franje u pravoslavnu arhiepiskopiju u Atini u Grčkoj dogodio se mali incident. Naime, stariji grčki pravoslavni sveštenik povikao mu je ‘Papa, ti si heretik’, podsjećajući na nepovjerenje između dvaju crkava.

Na snimci se vidi kako muškarac s crnim šeširom i dugom bijelom bradom odjeven u crni ogrtač uznemireno viče na grčkom i otima se policiji koja ga odvodi.

Svjedoci su rekli da je vikao dovoljno glasno da ga Papa čuje. Dok su ga odvodili stari svećenik je pao na pod, a policajci su ga podigli. Podsjetimo, papa Franjo je u subotu stigao u trodnevni posjet Grčkoj, a grkokatolici se nadaju da će time približiti istočnu i zapadnu crkvu.

U svom obraćanju poglavaru Grčke pravoslavne Crkve Jeronimu II. Papa je u ime Rimokatoličke crkve zamolio za oprost zbog povijesnih nepravdi koje su dovele do raspada crkve.

– Svjetske brige su nas otrovale, korov sumnje povećao je našu udaljenost i prestali smo njegovati zajedništvo. Osjećam potrebu iznova tražiti oproštenje Boga i naše braće i sestara za pogreške koje su počinili mnogi katolici – rekao je Papa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se