8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Pogledajte automobile zaplijenjene u akciji „Storidž 2“ (foto)

U akciji „Storidž 2“ privremeno je oduzeto 11 automobila, saopšteno je danas iz MUP-a Republike Srpske.

– Prilikom pretresa koji su izvršeni na više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada pronađeno je i privremeno oduzeto 11 putničkih motornih vozila, 1.850 evra, 70.000 KM, jedna poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, određena količna municije, veći broj mobilnih telefona, tablet uređaja, veći broj sim kartica i prenosivih memorijskih uređaja – navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a navode da je otkrivena i improvizovana laboratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuane sa pratećim dijelovima.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frtrs.vijesti%2Fposts%2F3230616387166288&show_text=true&width=500" width="500" height="665" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Podsjećamo, 20 lica koja su juče uhapšena u ovoj akciji zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela organizovani kriminalitet, u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom i krivično djelo krijumčarenje ljudi, predata su danas Tužilaštvu BiH.

Organizovana kriminalna grupa osumnjičena je da je duži period krijumčarila drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač izjavio je da će uhapšeni u akciji „Storidž 2“ dati korisne podatke policiji i Tužilaštvu. Najavio je nastavak ovih aktivnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se