18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Neradni dani

Neradni dani u Republici Srpskoj su 1, 2. i 3. januar – Nova godina, 6. i 7. januar – Badnji dan i Božić i 9. januar – Dan Republike Srpske.

U dane praznika Republike Srpske ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Prema gradskoj Odluci o radnom vremenu u dane republičkih praznika dužni su da rade: zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica. U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama obavezno je organizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima.

U subotu, 1. januara, i ponedeljak, 3. januara, u skladu sa gradskom Odlukom, do 15:00 sati mogu da rade prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila. Drugi dan praznovanja Nove godine i Dan Republike Srpske padaju u nedelju kada je, prema gradskoj Odluci o radnom vremenu trgovinskih i zanatsko-preduzetničkih radnji na području grada, radno vrijeme do 12:00 časova.

Ugostiteljski objekti mogu da rade u radnom vremenu za radne dane utvrđenim gradskom Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

U dane vjerskih praznika, 6. i 7. januara, pravna lica i preduzetnici mogu da rade u skladu sa radnim vremenom za redovne radne dane.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se