15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Nastavljeni radovi na otklanjanju karova na elektro-mreži, mještani Drinjače, Kamenice i okolnih naselja četvrti dan bez struje

Ekipe „Elektro-Bijeljine“ intenzivno rade na otklanjanju kvarova na elektro-mreži da bi stanovništvo u gornjem dijelu grada Zvornika alternativnim pravcem dobilo struju, koju nema od subote.

Nadaju se da će do popodnevnih časova osposobiti premoštavanje napajanja preko 10 kilovoltnog dalekovoda kojim bi bilo obezbjeđeno napajanje do naselja Drinjače i Zelinja, odnosno Zelinjskog polja.

Struju bi tako dobili korisnici u gornjem dijelu grada, odnosno Kamenica, Đevanje, Zelinje, Liješanj, Novo selo, Petrovići, Uzovnica i druga naselja.

Kolegama iz Zvornika u pomoć je stiglo deset radnika iz Bijeljine koji krče teren od drveća i grana, rečeno je novinarima u Terenskoj jedinici „Elčektro-Bijeljine“ u Zvorniku.

Jučerašnji pokušaj da se osposobi napajanje preko dalekovoda Kamenica – Nova Kasaba nije uspio, jer je i na ovoj lokaciji pao rešetkasti elektro-stub.

Ekipe su do kasno sinoć radile na tome da osposobe ovaj alternativni pravac, ali nisu uspjele pa su radovi danas nastavljeni.

Sniježno nevrijeme u subotu, 11. decembra, uzorkovalo je probleme u snabdijevanju električnom energijom na širem području Zvornika. Tada su, između ostalog, oborena tri metalna rešetkasta dalekovoda kojim se napaja jedan dio grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se